Home 7 stabilimente pe care trebuie sa le localizezi inainte de a te muta

7 stabilimente pe care trebuie sa le localizezi inainte de a te muta

Mutarea intr-o zona noua este cel putin entuziasmanta. Ai sansa sa incepi o viata noua, sa intalnesti oameni noi. Daca stii unde sunt plasate unele dintre cele mai importante stabilimente din zona, eviti frustrarea pe care o genereaza negasierea locurilor unde trebuie sa ajungi pentru nevoile de baza. Multumita internetului, poti face munca de cercetare a zonei tale inainte de a te muta.

1. Unitatile medicale Desi te poti baza pe serviciul de ambulanta ca va gasi drumul catre spital in cazul cand ai avea o problema majora, e bine sa stii unde sunt plasate unitatile medicale din zona. Este important sa iti pastrezi sanatatea, asa ca nu ar fi rau sa stii unde sunt localizate unitati spitalicesti, dentisti sau chiropracticieni.

2. Cea mai apropiata benzinarie Pana cand vom ajunge sa conducem toti vehicule electrice, mai avem nevoie de benzinarii. Cum asta este o nevoie comuna, poti intalni o benzinarie aproape la fiecare intersectie de pe strazile importante. Dar oare merita sa conduci in plus ca sa economisesti cativa centi pe litru daca ai o benzinarie chiar in vecinatate?

mutare3. Bacaniile Unul dintre primele lucruri pe care trebuie sa le faci dupa ce ai terminat mutarea, este sa iti cumperi lucrurile de stricta necesitate. Daca stii unde sunt localizate magazinele din apropiere, poti economisi niste bani, profitand de promotii sau poate chiar gasesti un outlet de unde poti cupara tot ce ai nevoie.

4. Serviciile de urgenta Unele situatii nu implica un apel la 911. Poti sa suni la sectoristul tau in anumite cazuri. Ai putea avea nevoie sa stii unde gasesti biroul local de politie, poate chiar pompierii.

5. Serviciul de telefonie Compania la care esti abonat are o filiala in noul tau oras? Multi neglijeaza acest aspect si se pot trezi cu costuri de roaming in anumite zone.

6. Autoritatea rutiera Daca te muti in alt stat, e posibil sa ai nevoie sa schimbi placutele de inmatriculare sau chiar permisul de conducere. Ar fi bine sa verifici inainte de a incepe mutarea.

7. Sediile furnizorilor de utilitati Desi e neplacut sa-ti platesti facturile, este totusi parte din viata. Nu toate firmele au acces la platile electronice si e posibil sa trebuiasca sa mergi personal ca sa achiti facturile.

Desi e posibil ca in zona sa fie si alte sedii importante, e bine sa identifici prioritatile. Desi e bine sa stii unde sunt barurile din preajma, e posibil ca asta sa nu fie chiar o necesitate.